439 poze   51437 vizite

retete

· Prepelite la tava
3 prepelite, 50 g unt, foi de vita, 3 felii de slanina, 1 pahar de vin sau supa de oase, 1 lingura de coniac, sare. Prepelitele se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptorul incins. Se frig 20-25 min. si, intre timp, din cand in cand se stropesc cu sosul din tava, care se lasa din ele. Cand sunt aproape gata, se sting cu vin, cu o lingura de coniac si cu un pahar de supa de oase. Cand sunt gata, prepelitele se scot din tava, iar sosul se lasa sa scada pana raman cam 5-6 linguri (daca este prea mult sos, aceasta nu are gust bun). Se servesc pe un platou rotund, cu garnitura de pilaf de orez, asezate la mijloc ca o piramida in jurul caruia se aranjeaza prepelitele (fara slanina), cu pieptii in sus, iar pe deasupra se toarna sosul.
100_4230
100_4230
100_4232
100_4232
100_4233
100_4233

Comentarii album • 3
rosuandrei364 12 martie 2014  
Oua de prepelita in sos de smantana cu hrean. Ouale de prepelita se fierb timp de 4-5 minute. Se pun in apa rece pana se racesc, apoi se curata cu grija de coaja.
Intr-un bol se amesteca smantana, maioneza, hreanul si verdeata tocata marunt. Se adauga dupa gust: sare, piper si zeama de lamaie. Se amesteca bine toate ingredientele, apoi se adauga ouale de prepelita intregi sau taiate in doua. Salata se serveste dupa ce a stat 10-15 minute la rece
Raportează
rosuandrei364 6 martie 2014  
Prepelite cu Ciuperci si Smantana
Ingrediente:
6 prepelite
100 gr. unt
1 lingura de faina
1 lingura de mustar
cateva boabe de piper
5 galbenusuri de ou de prepelite, sare
200 gr. de smantana
1 lamaie

Prepelitele se taie in doua, se sareaza putin, se pun intr-o cratita cu unt si se inabuse sub capac pana se rumenesc putin. Se adauga faina, piperul boabe, zeama de lamaie, se stinge sosul cu un pahar de supa sau cu apa calduta si se mai fierb 10 minute.Dupa aceea se adauga smantana amestecata cu mustar si cu galbenusurile de ou.
La urma se adauga ciupercile, pregatite astfel:ciupercile se taie si se pun la prajit intr-o cratita cu unt in care s-a calit si o ceapa taiata marunt, se inabusa pana scade zeama lasata de ciuperci, dupa care se adauga la prepelite sosul de smantana si se lasa sa mai fiarba 5-6 minute.
Raportează
rosuandrei364 6 martie 2014  
Ouă de prepeliță murate Ingrediente: 50 de ouă de prepeliță, o sfeclă potrivită, 100ml oțet din vin, 100ml apă, 3-4 linguriță de zahăr, 2 lingurițe de sare de bucătărie, cimbru, mărar, dafin, rozmarin, piper negru boabe.

Mod de preparare: Ouăle de prepeliță se pun la fiert câteva minute, ca și ouăle de gâină. După fierbere, se curăță pe rând si se așează în borcanele curate, pregătite pentru murături. 50 de ouă de prepeliță ajung pentru aproximativ 3-4 borcane de 400ml. În borcane se ma poate pune câte o crenguță de rozmarin și câteva boabe de piper negru. Separat, se curăță sfecla și se rade pe răzătoare. Se pune la fiert cu oțetul (100ml), 100ml apă, 3-4 linguri de zahăr și 2 lingurițe de sare de bucătărie. Se adaugă, după gust, cimbru, mărar și o foaie de dafin. Se poate completa cu amestec de condimente pentru murături. Se amestecă până se dizolvă zahărul și sarea. Când apa începe să clocotească, vasul se ia de pe foc, se lasă 10-15 minute, după care se strecoară. Lichidul se toarnă apoi în borcanele pregătite, peste ouăle de prepeliță. Se închid cu capac și se păstrează la rece. Deja după două zile, ouăle murate se pot servi.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.